> Molntjänster > Välja bästa datorn för molntjänster

Välja bästa datorn för molntjänster

Posted on | Comments Off on Välja bästa datorn för molntjänster

macbook på resaDen stora fördelen med molntjänster och molnlagring är tillgången, du kan alltid nå det så länge du har internet. Så gott som alla moderna enheter brukar kunna användas, oavsett om det är din mobil, dator eller surfplatta. Det betyder dock inte att det inte finns vissa enheter som är bättre än andra på en del saker. I situationer där man behöver redigera stora mängder text är fortfarande datorn oslagen, det stora fysiska tangentbordet gör att man kan skriva mycket snabbare än på surfplattan eller telefonen. Även den större skärmen gör det enklare och behagligare att läsa dokumenten. På dessa två punkter är stationära datorer bäst men laptops ligger inte alls långt efter. Då vi söker en dator för molntjänster gör det valet enkelt, en laptop är mobil och nästan kompromisslös.  Det finns några alternativ att välja på varav den ena är specialanpassat för molntjänster och det andra anses vara den bästa laptopen på marknaden.

Apple

Macbook Air och Macbook Pro har sedan många år tillbaka ansetts vara de bästa bärbara datorerna på marknaden även av PC fantaster. Byggkvalitén är helt fantastisk och dess SSD hårddisk har en hastighet som slår så gott som alla andra konsumentdatorer. SSD hårddiskar är förutom att vara otroligt snabba även kända för att vara mindre än de traditionella motsvarigheterna i samma prisklass, som tur är gör det inte så stor skillnad för oss molnanvändare. Det betyder att vi utan problem kan spara lite pengar genom att välja varianten med lägst lagringsutrymme.En sak att tänka på kan dock vara att den har ett inbyggt batteri, det är väldigt stort och räcker bra för de flesta. Problemet är dock att det inte är utbytbart vilket gör att när det är urladdat, är det urladdat. Det gör det extra viktigt att man alltid bär med sig en extra laddare så att den inte dör då man behöver den som mest. Som tur var är det inte någon större kostnad att införskaffa en för att ha i backup.

Google

Chromebooks är laptops baserade på ett operativsystem från Google och är centrerat runt webbläsaren Chrome. Operativsystemet är helt enkelt helt designat för användandet av molntjänster. Under lång tid har Google även bakat in erbjudanden på gratis Google-drive utrymme om man köper datorn, något som kan locka vissa mer ekonomiskt funtade köpare. Nackdelen med denna lösningen är dels att de flesta datorerna är gjorda för att vara så billiga som möjligt, det betyder att de kanske inte håller den standarden som man kan förvänta sig eller behöver i en professionell miljö.Det finns bättre varianter som då självklart är dyrare, i dessa fall är dock frågan om det inte är bättre med en vanlig dator. Anledningen är att på vanliga datorer behöver du inte förlita dig på molntjänsten, du har större möjlighet att arbeta om du tillfälligt inte skulle ha tillgång till internet under till exempel en resa.