Fördelar med molntjänster

Molntjänster

De allra flesta som är aktiva på nätet är nog medvetna om att det idag finns något som kallas molntjänster. Men vad är egentligen molntjänster och vad ger de oss för nytta?

Molntjänster är tjänster som gör det möjligt för oss att spara och dela både filer och mappar på internet. Vi kan alltså lagra allt från musik och bilder till dokument och hela mappar på nätet. Dessa filer går att hållas privata så att endast vi själva kan se dem eller så kan de delas och göras synliga för specifika personer eller grupper som vi vill ska kunna ha tillgång till dem.

Fördelar

Fördelarna med molntjänster är många och i denna text kommer vi att ta upp de allra viktigaste du bör känna till. Det största fördelen med molntjänster är att de gör en säkerhetskopiering av dina filer. Detta innebär att även om originalet skulle förstöras eller försvinna så finns filen fortfarande kvar och kan återställas på din molntjänst. Detta är bra för dig som har viktiga dokument och arbetsprojekt som absolut inte får försvinna.Ytterligare en fördel med molntjänster är att du kan synkronisera dina filer mellan dina olika enheter och därmed ha tillgång till dem oavsett vart du befinner dig. Via de flesta molntjänster är det möjligt att komma åt dina filer via datorn, surfplattan och mobilen. Du kan alltså se och redigera både mobilbilder och anteckningar som du gjort i din surfplatta direkt i din dator, utan att behöva koppla ihop dem med sladdar. Detta gäller även musik.En annan fördel som molntjänster erbjuder är att du kan dela dina filer och mappar med andra människor. Du kan bjuda in dem och ge dem åtkomst till att se och redigera dokument som du delar. Detta är perfekt för företag som har anställda på flera platser i världen. Via molntjänster kan ni samarbeta och redigera dokument samtidigt. Det kan vara svårt att kunna dela med sig av viktiga dokument eftersom de ofta är för stora för att skicka via e-post. Därför är det bättre att använda sig av en molntjänst där du kan dela det viktiga dokumentet med alla som behöver kunna ta del av det.Vi har nu tagit upp de allra främsta fördelarna med molntjänster och hoppas att du fått en liten inblick i hur tjänsterna fungerar. Kort sagt är de en plats där du kan lagra filer som är viktiga för dig samt dela filer med andra. Molntjänster är ett behändigt hjälpmedel både när det kommer till hantering av dina privata filer samt arbetsrelaterade dokument.