> Teknik > Nya Appleprodukter

Nya Appleprodukter

Posted on | Kommentarer inaktiverade för Nya Appleprodukter

I höst har det varit julafton för alla fans av Appleprodukter. Man har vid två tillfällen, ett i september och ett i oktober kallat till releaseevent för nya produkter. Vi berättar här om några av dem.

iPhone 6 och 6 +

Idag är det genomgående så att man endera har fastnat för att använda Apples iOS eller Android, som körs på ett stort antal smartphonemodeller. De som är iOS-fans får i regel vänta längre på en ny modell att sätta tänderna eftersom det ju bara är Apples produkter som använder iOS. Därför så var det förmodligen skönt för dem när Apple släppte två nya iPhones, nämligen iPhone 6 och iPhone 6 +.  Den tidigare modellen, iPhone 5S, som dittills var den vassaste versionen höll fortfarande hög klass, men hade definitivt börjat tappa mark mot övriga tillverkares nya modeller. Men med de nya modellerna så är Apple uppe och kör igen.Det man kan säga om de nya modellerna är att de förstås har snabbare processorer, bättre kamera och en del nya funktioner. Men det som framförallt är nytt är att både 6 och 6+ har blivit bra mycket större än de tidigare iPhonemodellerna. 6+ är faktiskt så stor att det direkt upptäcktes ett böjningsproblem – den böjdes helt enkelt i jeansbakfickor. Men i övrigt tycks världen vara nöjda med sina nya telefoner.

iPad Air 2 och iPad Mini 3

En annan kul nyhet är uppdateringarna av iPadmodellerna. Om vi börjar med den lilla, alltså mini, så finns det dock en rätt genomgående besvikelse över de få uppdateringar som gjorts på den sedan föregående version. Ska man hårdra det så finns det kanske fler saker, men det enda man faktiskt märker initialt är att det nu finns touch-id, alltså fingeravtrycksläsare på hemknappen. I övrigt så är det en svag uppdaterad version från Apple.Lite samma tongångar är det när vi tittar på Air-versionen. En snabbare processor är det mest signifikanta, tillsammans med en marginellt tunnare enhet. Faktum är dock att om du är en vanlig användare och du inte har onödigt mycket pengar att göra av med, då är det ganska så onödigt att uppgradera till den nya iPad Air. Ta en titt här på en lite mer utförlig recension.