> Tips > Digitala lösningar inom såg- och virkesindustrin

Digitala lösningar inom såg- och virkesindustrin

Posted on | Kommentarer inaktiverade för Digitala lösningar inom såg- och virkesindustrin

Traditionellt sett så är såg- och virkesindustrin inte förknippat med digitala lösningar. Det handlar om stora maskiner och mankraft. Men det finns enorma fördelar med att gå över till den nya tekniken. Nu finns det äntligen lösningar för att följa virket från fälld stam till färdig bräda.

Fokus går från volym till värde

Vi ser ett ökat intresse för kvalitets och hållbarhet i alla branscher, även i virkesindustrin. Många som bygger hus idag har ett fokus på miljö och framtid. Vi vill att det vi skapar gör så lite avtryck på miljön som det går och håller så länge som möjligt. Vilket i sin tur genererar att kunder är beredda att betala mer för bra virke som kommer att hålla länge. Bästa resultat uppnås genom att mäta och känna till hur fukt påverkar träet och i sin tur den slutliga produkten.

Fördelar med ny teknologi

Nu är det äntligen möjligt att ha koll på hela processen. Äntligen kan du få all information som du önskar. Den nya tekniken dokumenterar allt från dimensioner till inre egenskaper. Det optimerar timmersortering och möjliggör att du kan följa processen från en dataskärm. Dessutom kan du ta bättre betalt för dina kvalitetsprodukter.