> Tips > Batteribyte på din Acer dator

Batteribyte på din Acer dator

Posted on | Kommentarer inaktiverade för Batteribyte på din Acer dator

Visst är det bra med en Acer dator som fungerar men var hittar du nytt batteri när det är dåligt? Det kan vara svårt att välja rätt så säkerställ att det verkligen passar den modell du har. Här presenterar vi några viktiga punkter att ta hänsyn till vid köp av batteri.

Vilket batteri ska jag köpa?

Det första du måste ta reda på är vilken modell du har. Det brukar stå på undersidan av den. Finns det ingen information där kan du kolla på tillverkarens webbplats. Men ett annat trick är att trycka F2 vid uppstart. Då kommer allt du behöver veta om systemet upp. Kom ihåg att spara allt du håller på med innan du startar om. Det kan även vara bra att veta serienumret som är 22 tecken långt. Leta även upp SNID-numret på undersidan av enheten. Antalet siffror för SNID är elva.

Hur lång är batteritiden?

Om din dator är ny kan du reklamera batteriet om det redan är dåligt. För elektronik gäller tre års reklamationsrätt. Under den tiden måste tillverkaren rätta till de fel som uppkommer eller ge dig motsvarande produkt. Du ska alltså inte betala för ett nytt batteri de första tre åren.