> Molntjänster > Lär dig webbdesign

Lär dig webbdesign

Posted on | Comments Off on Lär dig webbdesign

webdesign_330512495

Webbdesign handlar om att forma webbsidor och ge dem grundläggande grafisk design. Många tror att webbdesign är något som endast erfarna programmerare kan hålla på med men faktum är att webbdesign inte är så svårt som många tror. Med lite hjälp, tips och tålamod kan vem som helst designa en webbsida. Det finns även flera verktyg man kan använda för att underlätta arbetet.

HTML

När man pratar om att designa en webbsida så pratar man oftast om att använda olika märkspråk. Det vanligaste av dessa märkspråk är HTML (Hyper Text Markup Language) som majoriteten av alla webbsidor är uppbyggda av. Man använder HTML för att ge form åt sidan och bestämma vars allting ska vara samt bestämma hur det ska se ut.

CSS

Det finns också andra kodspråk man kan använda sig av för att skräddarsy sin webbsida, några av de vanligaste språken är CSS (Cascading Style Sheets) och Javascript. CSS använder man för att skapa och ändra stilen på sidan. Det kan vara saker som att ändra bakgrundsfärg eller att ändra typsnitt.

Javascript

Javascript använder man däremot för att för att ge sidan funktionalitet. Det kan vara saker som att göra så att det händer något när man trycker på en knapp på sidan eller att det kommer upp en pop-up ruta som frågar om du vill lämna sidan och så vidare.

WordPress

För dem som inte vill ta sig tid och lära sig dessa språk så kan man använda ett verktyg som gör detta åt dig. WordPress är ett av de vanligaste verktygen för att designa en webbsida och används ofta för att skapa bloggar och enklare sidor med mycket text.